Mijn psychische en medische problemen.
Ik ben een Asperger met een passie!
Mijn passie is lange tijd geweest het scherp instellen van mijn diabetes.
M.b.v. anti-depressiva en met het richten van mijn aandacht op het verklaren van de QM heb ik hier minder last van.

Sinds 1980 heb ik diabetes mellitus.

Sinds 1980 heb ik diabetes mellitus, ofwel kinder-suikerziekte type I. Aanvankelijk gebruikte ik dierlijke insuline en mijn instelling ging zonder problemen. Pas in 1987 begonnen alle problemen! Toen werden nl. alle dierlijke insulines in Nederland vervangen door zgn. humane insulines, die kunstmatig worden gemaakt en een opbouw hebben die erg veel lijkt op echt menselijke insuline. Mijn scherpe instelling leidde af en toe tot niet zelf opgemerkte hypo's. Daarnaast kon ik me gewoon mezelf niet voelen door deze kunstmatige insuline. Vele jaren dacht ik dat ik me aanstelde en ging door met deze insuline.
Na mijn afstuderen in 1989, begon ik een promotie in theoretische quanten-chemie aan de R(ijks)u(niversiteit)G(roningen). De lust tot onderzoek verloor ik door het feit dat hier de QM gewoon gebruikt werd, zonder de vraag waarom de QM zo gebruikt moet worden. Omdat ik alleen rustig blijk te kunnen zijn met een fixatie, besloot ik nu mijn diabetes eindelijk eens in te stellen zoals dat aanbevolen werd in de DVN, het lijfblad voor diabeten.

Vanaf 1998 weet ik dat ik ook een autistische aandoening heb.

Net zoals veel anderen heb ik het Asperger Syndroom. Deze aandoening merk ik zelf doordat ik altijd voornamelijk mijn eigen plan maak. Ik maak van te voren een plan om rustig een onrustige stressvolle omgeving tegemoet te kunnen treden. Zelf noem ik dit meestal de automatische piloot. Volgens mij is dit ook de oorzaak van mijn obsessieve gedrag!?!

Nu heb ik weer een veilige passie:

Sinds ik vanaf 4 april 1997 opgenomen ben geweest in de psychiatrie, heb ik me héél rustig weer verdiept in de beschrijving van wat altijd natuurkunde wordt genoemd. Want wat kan je anders doen als je opgesloten zit in de rampzalige psychiatrie waar ze niks voor je kunnen betekenen!?! De kern van deze analyse is het zoeken van een verklaring voor de Q(uantum)M(echanica), ofwel het beantwoorden van probleem 6 van de 23 probleemstellingen van Hilbert.

Klaar

Laatste verandering: 16-05-2011 17:49:30